Preloader

WIE ZIJN WIJ?

“ALK Positive Belgium” is een organisatie die werd opgericht door patiënten en hun verwanten om steun te bieden, de belangen te behartigen en de levenskwaliteit te verbeteren van mensen met ALK+ longkanker in België. Onze Belgische groep met lotgenoten is actief aangesloten bij het wereldwijde ALK+ netwerk, dat meer dan 2500 leden telt in 50 verschillende landen.

Sinds 2017 wordt deze zeldzame ziekte gesteund door een Amerikaans onderzoeksfonds “ALK Positive” dat al verschillende projecten heeft gelanceerd.

WAT DOEN WIJ?

Wij geven geen medisch advies, maar bieden wel een interactieve online steungroep voor patiënten of hun naasten/verzorgers.

We zijn zeer laagdrempelig te bereiken op onze besloten facebook site. Ervaringen kunnen daar gedeeld worden. Wij organiseren ook regelmatig virtuele ontmoetingen tussen onze leden. Wij mobiliseren, sensibiliseren het publiek en raadplegen regelmatig de relevante organisaties en instellingen over de stand van zaken en de nieuwste behandelingen voor ALK+ longkanker in België, Europa en de rest van de wereld.